• Home
  • /
  • Blogi
  • /
  • Luo älykäs valaistus Philips Hue tuotteilla

Luo älykäs valaistus Philips Hue tuotteilla

Astianpesukone

Tiskikoneet osaavat nykyään hoitaa pesuaineen annostelun itse. Auto tunnistaa käyttäjänsä, ja säästää penkin ja ratin valmiiksi sopivaan asentoon. Kun alkaa sataa, huolehtii sadetutka tuulilasinpyyhkijöiden käynnistämisestä. Valvontakamerat voidaan kytkeä hälytysjärjestelmään, jolloin järjestelmä reagoi savuun tai murtoyrityksiin, ja ottaa automaattisesti yhteyttä hälytyskeskukseen. Myös valaistus voi toimia älykkäästi, esimerkiksi sammuttamalla valot päivänvalon lisääntyessä tai sytyttämällä valot sitä mukaa, kun ihminen liikkuu asunnossa. 

Lue lisää siitä, miten voit tehdä asunnostasi kodikkaamman, toimivamman – ja älykkäämmän!

Älykäs valaistus henkilökohtaistaa kotisi valaistuksen 

Led valaisimet kuluttavat vain vähän energiaa, joten kaikissa kodin valaisimissa kannattaisi olla led-polttimo. Nykyaikaan kuuluu myös se, ettei valaisimia tarvitse enää ohjailla katkaisimien kautta, vaan että sen voi hoitaa kaukosäätimen ja/tai älypuhelimen kautta.

Kun hankit Philips Hue -tuotteita kotiisi, valot syttyvät ja sammuvat automaattisesti sen mukaan, miten hämärää tilassa on. Kun saavut kotiin, syttyvät sekä pihan että eteisen valot, mikä tekee syys- ja talvi-illoista turvallisempia. Enää et kaadu rappusille kaatuneeseen harjaan tai eteisen lattialla nukkuvaan koiraan, vaan löydät turvallisen reitin iltapalapöytään!

Kun on aika mennä nukkumaan, voit sammuttaa kaikki valot kerralla. Jos talossa on kaksi kerrosta ja lukuisia huoneita, on aina vaarana, että jokin valaisin jää päälle – ellet hanki Philips Hue -valaisinjärjestelmää. Philips Hue voi pitää huolen myös siitä, ettei valo pala vessassa tai makuuhuoneessa, jos siellä ei enää ole liikettä. Säästät sekä rahaa että luontoa, kun et pidä valoja turhaan päällä!

Joskus valot tosin kannattaa pitää turhaan päällä. Kun lähdet matkalle, et halua varkaiden huomaavan asuntosi olevan tyhjillään. Jos valot palavat yötä päivää, saattaa sekin kertoa varkaille siitä, ettei asunnossa taida tällä hetkellä asua kukaan. Philips Hue sytyttää ja sammuttaa valot sillä aikaa, kun olet reissussa. Valot voidaan ohjata syttymään heti illan tullen ja sammumaan normaaliin nukkumaanmenoaikaasi. 

Lisäksi voit tehdä vaikka joka huoneeseen erilaisia tunnelma-, yleis- ja työskentelyasetuksia. Kylmä valo on parasta työskentelyyn, sillä se ylläpitää vireystilaa ja tarkkaavaisuutta. Lämmin valo sopii rentoutumiseen ja ilta-askareisiin. Älypuhelimen ja kaukosäätimen avulla voit joko säätää polttimoiden kirkkautta ja valon värisävyä, tai kytkeä valmiin tunnelmavalaistusasetuksen päälle parilla klikkauksella. 

Miten hankkia älykäs valaistus kotiin?

Kun hankit Philips Hue -valaistusjärjestelmän kotiisi, voit edelleen hallita valoja myös manuaalisesti (eli seinäkytkimestä). Sinulla on kuitenkin mahdollisuus ohjata lamppuja etänä, ja määritellä esimerkiksi se, mikä on riittävä hämäryysaste valojen syttymiselle. Huoneen kirkkauden järjestelmä mittaa sensorillaan (mikä tunnistaa myös liikkeet ja lämpötilan, mutta lisäksi voit hankkia liiketunnistimen tuomaan lisää tarkkuutta). Voit asettaa myös maksimiajan valon päällä olemiselle. 

Etäohjattavissa lampuissa on samanlaiset kannat kuin tavallisissa lampuissa (esimerkiksi E27 ja E149). Yksinkertaisimmillaan voit vain vaihtaa lampun kattovalaisimeesi, mutta koko valaisinkin voidaan ottaa etäohjaukseen erillisen himmenninmoduulin avulla. 

Tarvitset myös Philips Hue -sillan, mikä yhdistetään kaapelilla reitittimeesi. Yksi silta riittää, sillä sen  ja kotisi langattoman verkon avulla voit ohjailla jopa 50 eri lamppua tai valaisinta. Ohjaus tapahtuu joko kaukosäätimen tai puhelimeen asennettavan sovelluksen avulla. 

Helpointa on ostaa Philis Hue -aloituspakkaus, missä on kaikki tarvittava alkuun pääsyyn. Osta järjestelmään lisäosia (kuten ulos asennettavia liiketunnistimia) tarpeen mukaan, niin saat älykkään valaistuksen vaikka kaikkiin sisä- ja ulkotiloihin.

Kodinsisustus

Olohuone

Valaistus on tärkeä osa kodin sisustusta. Valolla lisäät tilaa, korostat sisustuksen yksityiskohtia ja varmistat, että kaikki värit ja muodot pääsevät oikeuksiinsa. Ei ole oikeaa tapaa sisustaa, sillä kodin on oltava aina asukkaidensa näköinen. Koti on sisustettu ”oikein”, kun sen asukkaat viihtyvät siellä, ja kun kodinsisustuksen yksityiskohdat ilahduttavat uudestaan ja uudestaan. Sisustusta voi päivittää juhlasesonkien tai vaikka tunnetilojen mukaan. Sisustus voi elää ja muuttua asukkaidensa mukana. 

Kun etsit kauniita, kestäviä ja laadukkaita sisustustuotteita, tutustua lastenvaatteiden, sisustus- ja lifestyletuotteiden verkkokauppa Aalan valikoimiin osoitteessa aala.fi. Aalan valikoimista löydät tekstiilejä, valaisimia ja sisustustuotteita niin keittiöön, lastenhuoneeseen kuin kodin muihinkin tiloihin. Harkitut sisustusesineet luovat kotiin juuri sopivan ilmapiirin, ja henkilökohtaisin asetuksin varustettu älykäs valaistus tukee kokonaisuutta mainiosti. Valaise ja sisusta siis makusi mukaan!