• Home
  • /
  • Blogi
  • /
  • Miksi minä valitsen muuttofirman?

Miksi minä valitsen muuttofirman?

Pnt2pnt logo

Onko muutto ajankohtainen? Jatka siinä tapauksessa lukemista – sen jälkeen voit käydä tutustumassa osoitteeseen pnt2pnt2.fi.

Miksi valita muuttofirma?

Muutto aiheuttaa muutenkin paljon ylimääräistä työtä ja stressiä. Kannattaa miettiä kaksi kertaa, kuinka paljon pystyy irrottamaan pakkaamiseen, laatikoiden kantamiseen ja niiden purkamiseen uudessa asunnossa. Yksiön tavaroiden muuttaminen saattaa onnistua omin päin, mutta esimerkiksi huonekalujen kantamiseen tarvitsee vahvinkin kaveri apua. Muuttofirmalta voi tilata joko muuttoauton tai muuttoauton ja kuskin, jolloin sohvan kantamiseen saa apua. Muuttofirmoilta saa vuokrattua myös muuttolaatikot, ja tarvittaessa voit tilata vaikka täyden palvelun muuton.

Muuttolaatikoiden avulla muuttoauton joka sentti saadaan tehokäyttöön

Yksi muuttamisen ikävämpiä vaiheita on ajella ympäri pitäjää ja etsiä kaupoista banaanilaatikoita. Pienet kaupat eivät mielellään jemmaa laatikoita, vaan laittavat ne tilanahtauden takia heti pahvinpuristimeen. Vaikka saisitkin tarpeellisen määrän erilaisia pahvilaatikoita, on erikokoisten laatikoiden ja nyssäköiden ahtaminen muuttoautoon hieman hankalaa. Samankokoiset muovilaatikot säästävät tilaa. Muuttofirmalta voit vuokrata puhtaita ja kestäviä laatikoita todella edullisesti, eikä muuton jälkeen tarvitse ihmetellä, mitä tyhjille laatikoille tekisi.

Varaa muuttolaatikoita ainakin yksi per asuinneliö. Sataneliöisen omakotitalon muuttoon tarvitaan siis ainakin sata muuttolaatikkoa, paitsi jos olet kova keräämään tavaraa. Huomioi myös autotallin, varaston, vintin tai esimerkiksi verkkokellarin tavaramäärä. 

Muuttofirman riuskat työntekijät kantavat pianon ja pyykkikoneenkin

Muuttoauto

Muuttofirman työntekijät ovat riuskoja, ja heillä on mukanaan nokkakärry, kantoliinoja ja usein myös suojamuovia. Näin kaikki painavatkin esineet saadaan turvallisesti autoon, ja autosta uuteen kotiin. Painavia kannettavia ovat pianot, pyykkikoneet, sohvat ja umpipuiset huonekalut. 

Moni hoitaa muuttonsa oman perheen voimin. Kaikilla ei kuitenkaan ole puolisoa tai lapsia, joiden avulla muutto voitaisiin suorittaa. Silloin täytyy etsiskellä talkooapua tuttavista ja sukulaisista. Muuttoavun saaminen ei ole itsestäänselvää, sillä harva haluaa kuluttaa vähäistä vapaa-aikaansa kaverin kirjahyllyn kantamiseen. Selänvenäytysnäytöksiä saattaa esiintyä, varsinkin jos se hissi on pois käytöstä. Ihan oikeitakin selkäkipuja saattaa esiintyä, minkä lisäksi lastenhoito-ongelmat, työkiireet ja kausiflunssat saattavat estää talkooavun paikalle tulemisen. 

Muuttofirmat eivät yleensä ole yhden tai kahden työntekijän varassa, vaan he voivat toimittaa kantoapua ja kuljettajia silloinkin, kun influenssakausi on pahimmillaan. 

Riittääkö kortti? Onnistuuko ison auton käsittely?

Yksiön muuttoon saattaa riittää peräkärry tai pakettiauto. Jos kyseessä on kaksi, kolmio tai vielä isompi asunto, joutuu pakettiautolla ajamaan monta keikkaa. Bensaa palaa, ja vuokrapakun kilometrimäärä saattaa ylittyä. Harkitse muuttoautoksi kuorma-autoa, niin säästät aikaa ja rahaa. Valitse kuorma-auto etenkin silloin, jos uusi koti sijaitsee pitkän matkan päässä edellisestä. Kolmion tavaroiden muuttaminen parinsadan kilometrin päähän veisi helposti useamman päivän, jos muutto toteutettaisiin peräkärryn ja henkilöauton avulla!

Kuorma-auton kuljettaminen vaatii C-kortin. Vaikka olisit sen joskus ajanutkin, kannattaa miettiä kaksi kertaa, ennen kuin lähtee isolla autolla ahtaisiin pihoihin tai kaupunkien keskustoihin. Olisiko muuttoauto kuljettajineen sittenkin se helpoin ratkaisu? Muuttoauton kuljettajaa saa kuorma-auton vaikka taskuparkkiin, ja hän on vastuussa mahdollisista kolhuista. Hän myös huolehtii auton puhdistuksen ja tankkaamisen, mitkä ovat normaalitilanteessa pakettiauton vuokraajan vastuulla.

Täyden palvelun muutto – voiko helpompaa olla?

Pahvilaatikot

Kiireinen, liikuntarajoitteinen tai muutoin muuttoa inhoava henkilö voi valita täyden palvelun muuton. Täyden palvelun muuttoon kuuluu kaikki, aina laatikoiden purkamista myöten. Asunnon omistaja voi lähteä vaikka matkalle sillä aikaa, kun muuttofirma toteuttaa muuton.

Avaimet käteen -muutto alkaa siitä, että muuttotyöntekijät saapuvat pakkaamaan tavaroita ja suojaamaan huonekaluja. Seuraavaksi he kantavat tavarat autoon, kuljettavat ne uuteen osoitteeseen ja kantavat sisälle. Uudessa asunnossa he purkavat laatikot, nostavat kirjat hyllyyn ja siirtävät vaatteet kaappiin. Sovittaessa muuttofirma voi myös asentaa valaisimet kattoon ja porata taulut seinille. Myös vanhan asunnon loppusiivouksen voi jättää muuttofirman hoidettavaksi.

Saako muuttopalvelusta kotitalousvähennystä?

Kotitalousvähennystä saa monista kotona teetettävistä töistä. Kotitalousvähennyksen määrä on 40 %, ja sitä saa aina 2250 euroon asti per puoliso. Omavastuu on 100 euroa (per puoliso). Kotitalousvähennyksen saamisen edellytys on se, että muuttofirma kuuluu ennakkoperintärekisteriin. 

Muuttoauton vuokra tai kantajien palkkio ei ole kotitalousvähennykseen oikeuttava kotitaloustyö, mutta täyden palvelun muuttopalvelun eri työvaiheista voi hakea kotitalousvähennystä – esimerkiksi uuden ja vanhan asunnon muuttosiivouksista sekä valaisimien ja taulujen kiinnityksistä.