• Home
  • /
  • Blogi
  • /
  • Suunnitteletko asunnon seinän kaatamista?

Suunnitteletko asunnon seinän kaatamista?

Onko mielessäsi remontti kotonasi ja haluaisit tehdä kerralla isomman remontin? Suunnitelmissasi huomaat, että haluaisit kaataa yhden seinän saadaksesi asunnostasi avaramman. Voitko kaataa seinän suoraan vai miten pitäisi toimia?

Suunnittelu

Ensimmäiseksi kannattaa tehdä kunnolliset suunnitelmat remontista ja sen laajuudesta. On tärkeää laskea myös huolella remontin kustannusarvio ettet huomaa kesken remontin, että rahat eivät riitäkään ja asut remontin keskellä useita kuukausia keräten kasaan puuttuvaa rahasummaa. Saatuasi suunnitelman kuntoon, on aika ottaa yhteyttä isännöitsijään ja selvittää, tarvitsetko lupia remonttiin. Tärkeää on varmistaa myös se, että kaatamasi seinä ei ole rakennuksen kantava seinä. Mikäli seinä ei ole kantava ja sait luvat isännöitsijältä remontti voi alkaa. Jos taas seinä on kantava, täytyy tehdä huolelliset suunnitelmat ja tutkimukset siitä, miten seinän kaatamisen voi toteuttaa turvallisesti ja millaisia tukirakenteita seinän tilalle tulee tehdä. Toisinaan kantavan seinän kaataminen ei edes onnistu.

Sitten, kun olet varmistanut kaikki edellä mainitut asiat, on tärkeää pyytää tarkat tarjoukset remonttiyrityksiltä. Vaihtoehtoisesti voit tietenkin tehdä kaiken itse ja vaikka et olisi aikaisemmin remontoinutkaan, on kaikki asiat opittavissa. Mikäli remontoit myös kylpyhuoneen, tulee sinut käyttää vesieritysten tekemiseen ammattilaista.

Aloitus

Ennen remontin alkua on järkevää siirtää kaikki huonekalut ja tavarat sivuun ja peittää ne muovilla tai muulla suojapeitteellä ja jos tarkoitus on tehdä koko asunnon remontti kerralla, kannattaa harkita tavaroiden viemistä varastoon. Näin tavaroita ei tarvitse siirrellä välillä. Mikäli teetät remontin ammattilaisella, he tietävät tarkasti missä järjestyksessä mikäkin työvaihe on järkevää tehdä. Jos taas teet remontin itse, kannattaa ottaa huolellisesti etukäteen selvää kaikista työvaiheita ja mitä milloinkin täytyy tehdä. Seinän kaataminen on todella pölyistä puuhaa ja avuksi kannattaa ottaa yritys, joka tarjoaa suurtehoimurointia. Suurtehoimuroinnilla vähennät huomattavasti ilmassa leijuvan pölyn määrää ja siivoaminen ennen seuraavaa työvaihetta helpottuu huomattavasti. Seinän kaatamisessa leka on hurjan terapeuttinen työkalu, mutta ei ainoa vaihtoehto. Purkutyökalut riippuvat tietysti myös siitä, mitä materiaalia seinä on. Lastulevyseinän purkaminen on huomattavasti kevyempää puuhaa, kun paksun kiviseinän purkaminen.

suurtehoimurointia

Työvaiheet

Seinän purkamisen jälkeen edessä on viimeistely- ja paikkaustyöt eli katto ja lattia täytyy tasoittaa ja hioa samanlaiseksi, kuin vieressä olevat pinnat. Myös seinän purkamisesta muodostunut jäte kannattaa kuljettaa jäteasemalle. Seuraavat remontin työvaiheet lienee järkevintä tehdä ylhäältä alaspäin eli maalata katto, maalata seinät tai tapetoida ne ja viimeiseksi laittaa lattia.

Suurtehoimurointi auttaa huomattavasti eri työvaiheissa vähentämään pölyä. Vaikka remontin tekisikin suurimmaksi osaksi itse on järkevää käyttää apuna ammattilaista, jos et ole varma siitä, miten jokin asia tulisi tehdä niin, että se olisi tehty varmasti kunnolla.

Viimeistely

Remontin edetessä eniten näköä ja edistystä tuovat juuri pintamateriaalien laittaminen. Jokaisen työvaiheen edistymisen huomaa konkreettisesti. Toisaalta hätäisempi saattoi huokaista kertaan, jos toiseenkin hiomisvaiheessa. Silloinhan näytti, että vaikka kuinka tekee, niin työt eivät näytä menevän eteenpäin. Remontin viimeistely kannattaa tehdä heti. Olet varmasti kuullut, kun eräskin perhe rakensi omakotitalon ja 20 vuotta myöhemmin naputtelivat jalkalistat paikoilleen, kun asunto oli menossa myyntiin. Remontin valmiiksi tekeminen viimeistä tehtävää myöten antaa itselle hyvän mielen ja asiat eivät jää roikkumaan ja vaivaamaan vuosiksi eteenpäin. Viimeisen silauksen uudistetulle kodille antaa remontin loppusiivous. Silloin on syytä pestä tai pyyhkiä kaikki tasaiset pinnat, ikkunat ja karmit sekä piiloon jäävät remonttipölyt verhotankojen päältä. Loppusiivouksen voi teettää myös siivousliikkeellä, jolloin saa itse rauhoittua suunnittelemaan kodin sisustusta.

Remontti

Kodin remontti ja muutostyöt parantavat huomattavasti asumismukavuutta ja tekevät arjesta helpompaa ja käytännöllisempää. On myös huomattavasti viihtyisämpää asua oman näköiseksi remontoidussa kodissa, joka on suunniteltu juuri omaa perhettäsi ajatellen. Viihtyisyyttä lisää entisestään sisustaminen ja kauniit, asuntoon sopivat verhot, sisustustyynyt ja omaan tyyliin sopivat huonekalut.

Hyvin suunniteltu remontti on jo puoliksi tehty ja kun ennakoit madollisimman hyvin tulevan, ei turhia yllätyksiä pääse tulemaan. Budjetin kanssa kannattaa olla tarkka ja varata ennemmin vähän ylimääräistä, kun todeta kesken remontin, että rahat loppuivat. Konsultointi ammattilaisten kanssa auttavat myös työn saattamisessa järjestelmällisesti päätökseen ja kaunis, viihtyisä ja toimiva koti on jokaisen ihmisen unelma.